Neal Ashley Conrad Thing er Ph.d. i litteraturvidenskab, skrivelærer, forfatter, freelance-redaktør, litteratur-/rockanmelder, skribent og foredragsholder hos Nyland Kommunikation!

Han bookes gennem os til følgende foredrag:

 

PÅ SPORET AF PROUST – OG VORT EGET LIV

– om den franske forfatter Marcel Proust og På sporet af den tabte tid

Bliv indført i romanværket, de færreste har læst, med en guide til, hvordan man får vakt passionen for Proust, så man – uden at blive sendt til tælling og køre træt – får læst hans overordentligt berigende værk til ende. De vigtigste temaer og personer portrætteres. Der bydes på et nærmere portræt af Proust, som led af astma og vendte rundt på døgnet for bedre at kunne skrive og trække vejret. Foredraget beskriver til slut Proust som en af vor tids betydeligste indflydelsesmaskiner, ledsaget af eksempler fra litteraturen og kulturen i de nordiske lande. Neal Ashley Conrad Thing er specialist i Proust. Han har skrevet afhandling om ham og bl.a. udsendt bøgerne, Proust i Danmark. 1913-2016 (2017) og På sporet af den tabte tid: Et overblik. Resumé- og registerbind (2015).

 

NOBODY WINS UNLESS EVERYBODY WINS

Musikforedrag om rockens sidste humanist – Bruce Springsteen

The Boss er den mest udholdende rockhumanist, verden hidtil har kendt, med koncerter på op til fire timers varighed. Foredraget præsenterer Bruce Springsteen i dialog med hans selvbiografi, Born To Run (2016), og kaster et forfriskende lys over de vigtigste temaer, der har præget hans sange og musik i årtier. Der bydes på musik- og sangeksempler undervejs. Alt sammen med henblik på at bringe den springsteenske humanisme i spil, så vi kan betjene os af den på andre måder end vi ellers har haft mod til. Neal Ashley Conrad Thing er Springsteen-ekspert og står også bag bogen Floden (2016), en personlig hyldest til Bruce og The River (1980).

 

HVEM ER DU? HVEM ER JEG?

På et tidspunkt i vort liv begynder vi helt af os selv at stille de allermest grundlæggende spørgsmål til os selv og den menneskelige tilværelse. Hvorfor er jeg her? Hvad er jeg her for? Er der en mening med vort liv? Findes der en højere sandhed? Det finder man sprog for i Søren Kierkegaards filosofi. Foredrag om eksistentialismens fader Søren Kierkegaard. Foredraget udstyrer dig med nye redskaber til at kunne at se dig selv udefra og til at navigere mere selvbevidst i vores hyperkomplekse, teknologiserede kultur. Navigare necesse est. Vores samtid udfordrer os konstant til at tage stilling til og sætte ord på, hvad identitet er, og kan være. Konstant må vi spørge os selv: hvem er jeg – hvem er jeg på vej til at blive? Neal Ashley Conrad Thing er temmelig velbevandret i Kierkegaards værk og verden(er). Du går ikke slukøret fra et foredrag om Søren K med Neal som entusiastisk formidler.

 

GUNNAR EKELÖF – PARADOKSETS DIGTER

Foredrag & filmvisning.

Den svenske digter Gunnar Ekelöf (1907-1968) er blevet kaldt Nordens fyrste som følge af hans evne til at kombinere østlig poesi og filosofi med nordisk tænkning i sine paradoksale digte. Han talte for multikulturalismens nødvendighed og opdyrkede paradokset som erkendelsesvej. I 2007, på Ekelöfs 100-års-dag, udsendte filminstruktøren Claus Bohm og Neal Ashley Conrad Thing dokumentarfilmen Ekelöfs blik, som viser ind i digterens verden, hans tanker og blotlægger, hvad han har betydet for nordiske forfattere og de afgørende mærker han har sat på vores kultur med sin altid skeptiske årvågenhed og sine knivskarpe digte. Neal Ashley Conrad Thing er Ekelöfforsker og –formidler og har udsendt Nordens fyrste. Fire essays og seksten samtaler om Gunnar Ekelöf og hans betydning i Norden.

 

LIVET – EN UFORSKYLDT NÅDE

Foredrag om Søren Ulrik Thomsens digte, essays og tro

Søren Ulrik Thomsen dyrkes af et bredt sammensat publikum, der i rigt mål tager hans reflekterende, eftertænksomme og poetiske sprog til sig. Det samme gælder hans oplæsninger og siden også optrædener og cd’er med Det Glemte Kvarter. Men hvad har det betydet for Thomsen at vokse op i tresserne og de politiserede halvfjerdsere? Hvad betød det at flytte til København? Han, der er et levende dementi af den romantiske myte om digteren i elfenbenstårnet, bekræfter ikke desto mindre offentlighedens opfattelse af ham som en romantisk modernist. Hvordan kan det være? En kristen tro tager mere og mere form i hans personlige indstilling til verden; hvordan forbinder den sig med de skønne og paradoksale ytringer, der præger hans poesi – og hvad er det, der gør livet til en uforskyldt nåde? Neal Ashley Conrad Thing er en af dk’s sutologer; han skrev den første samlede monografi Skønheden er en gåde. Søren Ulrik Thomsens forfatterskab (2002). Bliv klogere på forholdet mellem poesi, eksistens og tro.

 

%d bloggers like this: