Lasse Jensen er både blevet kaldt ”Dansk journalistiks grand old man” og ”Pressens linjevogter” – og nu kan han bookes til foredrag gennem Nyland Kommunikation. Han er Danmarks mest erfarne mediejournalist og skriver nu i dagbladet Information. I 14 år var han producent, redaktør og vært på P1’s mediemagasin ”Mennesker og medier”. Han har mere end 50 års erfaring i dansk journalistik, har været radioreporter i Vietnam under krigen, USA-korrespondent for DR og har haft flere vigtige chefstillinger, bl.a. som chef for TV-Avisen, Souschef på TV2 Nyhederne og leder af DR-TV’s chefredaktion, hvor han var med til at starte DR 2 og var kanalchef for både DR1 og DR2. Han har siden 1997 været selvstændig og har stået bag en lang række tv-programmer og dokumentarfilm, herunder de prisbelønnede film ”Jesus Christ Airlines” om luftbroen til Biafra og Ole Roos’s portrætfilm om forfatteren Henrik Stangerup ”At skrive eller dø”. I oktober 2017 udkommer hans mediehistoriske erindringsbog ”Journalist” på forlaget Gyldendal.

Gennem Nyland Kommunikation kan Lasse Jensen bookes til følgende foredrag:

MAN SKAL PRØVE ALT HER I LIVET UNDTAGEN AT SIDDE STILLE  

Med udgangspunkt i bogen JOURNALIST, leverer Lasse Jensen en munter og farverig fortælling om et halvt århundrede i dansk presse. Fra Middelfart Venstreblad til magtens korridorer i DR og TV 2. Om journalistikkens danske historie, mediernes storhed og senere krise – en personlig beretning om et medieliv, hvor arbejdet var vigtigere end alt andet – og den pris, man betaler for det.

FRA MASSEMEDIER TIL EN HEL MASSE MEDIER

Om mediernes magt og senere afmagt, om de gamle mediers storhed og arrogance til nye mediers frækhed og udbredelse. Fra lokalpressen, de store dagblades æra, TV’s storhedstid til Fake News, Breaking News, Facebook, Snapchat og Google. En dramatisk og tragikomisk helikoptertur henover medielandskabet og mediehistorien .

KRIGENS OG KATASTROFENS BILLEDER OG FORTÆLLINGER

Med udgangspunkt i sin egen internationale dokumentarfilm om kirkernes luftbro til Biafra og sine egne oplevelser fra krige og katastrofer igennem en årrække, fortæller Lasse Jensen om, hvordan man ikke altid kan stole på billederne, hvordan enkelte krigsreportager kunne ændre historien – og hvordan teknologi og økonomi har forandret både journalistikken og krigene.

 

%d bloggers like this: