Vi ved det meste om, hvad der sker i Danmark, når man følger med i medierne, men intet om Forsvarets Efterretningstjeneste, Danmarks ultrahemmelige udenrigstjeneste. Journalist og forfatter Morten Buschmann har fulgt efterretningsvæsener i ind– og udland siden ungdommen. Via sit job på Forsvarskommandoen med to militære indsatser i Afghanistan og piratmissionen ved Afrikas Horn, har han fået mere viden om skyggeverdenen end de fleste.

Gennem Nyland Kommunikation kan man nu booke Morten Buschmann til at holde foredrag om indhentere (agenter) og efterretningsvirksomhed i ind- og udland. Han fortæller også om, hvor vigtigt efterretningsvæsenet er blevet i en tid, hvor krig har bredt sig til nye områder, og ikke mindst hvad spionage, overvågning og aflytning betyder for os almindelige mennesker i hverdagen. Desuden medbringer Buschmann nyt om USA/Trump og Rusland/præsident Putin indhentet via sine kilder. Foredraget er krydret med anekdoter, humor og hårde kendsgerninger.

Buschmann været ansat på Forsvarskommandoen under to missioner – Afghanistan-krigen og piratmissionen ved Afrikas Horn.  Plus humor, erotik og politik i passende doser. Hovedpersonerne er en kvindelig anklager, en pensioneret drabschef og en dansk finskytte, uddannet i Israel.

Morten Buschmann er 53 år. Uddannet journalist og har arbejdet på bl.a DR, TV2, Forsvarskommandoen og Kbh. Universitet. Han har udgivet fire spændingsromaner, ”Indhenter”, ”Medløber”, ”Udstikker” og senest ”Skygger” i marts 2017. Bøgerne er hovedsageligt baseret på virkeligheden og Buschmann benytter kilder i Forsvaret, politiet og centraladministrationen. ”Samtidsthrillere”, som forfatteren har døbt sine bøger, er ikke tørre efterretnings-tekster, men indeholder overraskelser, hemmeligheder, nuancer og blandede miljø- og menneskeskildringer.

 

 

%d bloggers like this: