Jesper Grunwald, som er ny foredragsholder hos Nyland Kommunikation, blev uddannet journalist for 40 år siden og tog et godt stykke op ad karrierestigen mod toppen i Danmarks Radio: Journalist, redaktionssekretær, konsulent i båndværkstedet og i DR’s udviklingsafdeling, redaktør, redaktionschef, chef for P4 København, kanalchef for P3, programchef og chefredaktør for radioens samlede indhold. Men så fik Statsradiofonien ny topledelse… Som 56-årig tog Grunwald sit gode tøj og gik og han siger det helt ærligt: “Jeg var træt af dem – og de var total-trætte af mig.”

Jesper Grunwald realiserede en gammel drøm om at blive det, han egentlig var uddannet til: Skrivende journalist. Og så skulle han, som salig Dan Turèll  – have være taxichauffør. Det blev han så. Han konverterede fra medietoppens bonede gulve til nattens oplevelser i den sølvfarvede taxi med det grønne logo.

Det er udover fuldtidsjobbet i sorte bukser, hvid skjorte og sort vest blevet til passionen som historiefortæller fra virkelighedens Danmark. Nu står der journalist, blogger og taxichauffør på visitkortet. Han driver sin egen blog www.taxamand.dk, skriver fast klumme i Ekstrabladets søndagsmagasin EKSTRA, er profileret blogger i Avisen.dk, har knap 4000 følgere på Facebook – og er af og til gæstevært i TV2 NEWS daglige eftermiddagsprogram News og Co. Han udgav for to år essays-samlingen JEG ER BARE TAXAMAND på forlaget Bogkompagniet.

Jesper Grunwald er trænet taler og fortæller – og holder foredrag indenfor emner om menneskelivet, politik og samfund.

Gennem Nyland Kommunikation kan han bookes til følgende foredrag:

Den omvendte dannelsesrejse: Hvordan er det så at tage turen fra de bonede gulve til det firehjulede liv på gaden? Om at sige farvel til strandvejslejligheden i Hellerup og tage familien med i ”faldet”. 0m prestigetab. Om at gå fra at have travlt og en fed løn – til at have meget travlt til en tredjedel løn. Om at være lykkelig og mærke kærlighedens magt. Om at bryde arbejdslivets kedsommelige, lige linje. Om bitterheden, der udeblev og privilegiet i at dele levevilkår med dem man skriver om. En virkelig livshistorie fra det virkelige liv.

… Verden set gennem forruden på en Mercer … ”: “Taxilivet har gjort mig til menneskelig optimist – og politisk pessimist, siger Jesper Grunwald sammenfattende om den verden, han oplever udenfor kameraernes og mikrofonernes rækkevidde. Taxamanden er født nysgerrig indtil omgivelsernes smertegrænse. Han har udvidet overlevelsestrangen på lav løn til en samtale og historiefortælling livet i Danmark og Verden. Han siger: “Hver eneste dag har jeg dannede samtaler med mennesker – på tværs af social status, alder, køn, nationalitet, etnicitet – og politisk holdning. Jeg taler med den socialt ansvarlige topchef i det internationaleerhvervsliv – og med den racistiske arbejder. Med den passionerede håndværker – og den forbitrede kapitalist. Med den unge og den aldrende. Og så har jeg denne, næsten utroværdige oplevelse af, at vi møder hinanden i tillid. En slags dialogkaffe – uden kaffe. I æteren og i de sociale medier, river vi hovedet af hinanden. Sviner hinanden til. Iscenesætter politiske konflikter som personlige opgør. I taxien taler vi sammen. Indeni mig selv mærker denne begyndende virus af politisk pessimisme. Ved de – politikerne – overhovedet, hvordan vi lever herude?” Jesper Grunwald causerer over kollisionen mellem den politiske virkelighed – og den virkelige.

 Og så en overraskelse … Jesper Grunwald bliver også brugt som overraskelse – ”keynote-speaker” eller ”session-opener” ved temamøder og konferencer om  idéudvikling og innovation – om forandring og personlig disruption. I fuldt taxi-ornat fortæller han om de koncepter, han var med til at udvikle i DR – og hvordan han brugte de samme redskaber, da kan skabte sine egne medieplatforme.

%d bloggers like this: