I anledning af Genforeningsjubilæet 2020 har Sangens Hus bedt mig om at fortælle historien om nogle af de mange sange og særlige sangtraditioner, der har præget Sønderjylland. Fra de store sangerfester i Slesvig i 1840’erne over Treårskrigen og nederlaget i 1864 til genforeningen i 1920 skabtes der et væld af sange, der relaterer sig særligt til Sønderjylland. I de korte podcast fortæller jeg historien bag en lang række af de mest betydningsfulde sange i perioden. Podcastserien er produceret af Nyland Kommunikation for Sangens Hus i anledning af Genforeningen 2020.

Der kommer to nye afsnit hver uge frem til påske!

Uge 8: “Der er et yndigt land”, “Schleswig-Holstein Lied” & “Velkommen i den grønne lund”

Uge 9: ”Dengang jeg drog afsted” & ”Påskeklokken kimed mildt”

Uge 10: ”Kongernes Konge” & ”Slumrer sødt i Slesvigs Jord”

Uge 11: ”Det var en Sommermorgen” & ”I Danmark er jeg født”

Uge 12: ”Længe nok har jeg bondepige været” & ”Du skønne land med dal og bakker fagre”

Uge 13: ”Jeg vil værge mit land” & ”Her vil tie, her vil bies”

Uge 14: ”In der grossen Seestadt Tondern” & ”Det haver så nyligen regnet”

Uge 15: ”Jeg elsker de grønne lunde” & ”De forbudte sange”

Uge 16: ”Hjemstavnssange” & ”Drikkeviser”

Uge 17: ”Vort modersmål er dejligt” & ”Det lyder som et eventyr”

Uge 18: ”De blå sangbøger” & ”Altid frejdig når du går”

Uge 19: ”Som en rejselysten flåde” & ”For en fremmed barskt og fattigt”

https://www.spreaker.com/user/nylandkommunikation/01-der-er-et-yndigt-land

Listen to “Sønderjyske sange” on Spreaker.

%d bloggers like this: