BengtssonSydow

 

BengtssonSydow er det musikalske samarbejde mellem Ulle Bjørn Bengtsson og Hans Sydow. Siden midten af halvfemserne har de to arbejdet sammen i forskellige konstellationer, hvor de har fortolket og spundet musikalske tråde over den bedste danske lyrik. Lyduniverset befinder sig i grænselandet mellem folkemusik, elektronisk musik og kammermusik. Hans Sydow spiller keys og computer. Ulle Bjørn Bengtsson er på vox og med guitar.

Lige nu er BengtssonSydow aktuel med albummet ‘Vilde brødre’, som er et audio-biografisk musikalbum med digte af Sophus Claussen og sange af Carl Nielsen. Det er elektro. Det er rock. det er røvballe. Det er folk. Det er dansk sangskat. Det er lyrik. Det er nationalklenodier. Det er chillet. Det er højspændt.

BengtssonSydow

En foredragskoncert, der giver publikum kendskab til tidløse digte med beats og digital filtrering, og heftige rim i strygearrangement. Levende, nærværende og nuværende. BengtssonSydow er ind-til-benet-lyrik fortolket ved hjælp af sampling, distortion og nænsom tunge med lige dele historisk indsigt og nutidig flabethed.

Det er H.C. Andersen i Afrika, det er Tom Kristensen bundet til lasten, det er Ludvig Holberg der tager på kvindelejr på Femø, det er sprogets mekanik i Halfdan Rasmussens leg med tankens vildveje. BengtssonSydow spiller sangene og fortæller historierne bag og om det hele i denne fængende foredragskoncert.

Lyt til BengtssonSydow: www.soundcloud.com/bengtssonsydow