nylandkommunikation_1

Nyland Kommunikation har siden juli 2016 specialiseret sig i at formidle gode historier om musik, kulturhistorie og arkitektur i podcasts, lydvandringer, artikler, bøger, samtalesaloner, foredrag og hvor man nu ellers kan skabe de bedst mulige rammer for at den gode historie kan udfolde sig.

Bag Nyland Kommunikation står Katrine Nyland Sørensen, der har arbejdet med journalistisk, ledelse og lyd i over 35 år.

I 1985 begyndte hun som 14-årig som frivillig medarbejder på Radio Holbæk og blev siden hen headhuntet til DR P3 i 1992, hvor hun var vært og redaktør på en lang række musikjournalistiske programmer som f.eks. Maskinen, Rockland og Popshop.

Fra 1999 fik hun fornøjelsen af også at blive flittigt brugt som vært på DR P2 & P1. Frem til 2013 var hun vært på bl.a. P1 Morgen, Orientering og Kulturkontoret. Gennem årene er det også blevet til talrige dokumentar- og temaudsendelser på P1. Primært om politiske og kulturelle problemstillinger i Nordirland, men også om dansk kulturarv. I det sidste år hun var ansat i DR, var hun redaktør for kulturnyhederne i DR på P1 og web.

Ud over sin lange karriere i DR har Katrine også været kulturredaktør på Dagbladet Information fra 2003-2004 og næstformand i Statens Kunstråds Musikudvalg fra 2011-2014. Derudover har hun bidraget med artikler og klummer til aviser, magasiner og antologier, og er blevet brugt som moderator og facilitator for konferencer i ind- og udland.

Katrines erfaring som underviser spænder også ganske vidt: Fra ekstern lektor på radiokurser på RUCs kommunikationsuddannelse til underviser på CBS for internationale studerende om danske samfundsforhold og Det Baltiske Forsvarsakademi, hvor hun underviste officerer i pressens rolle i unge demokratier. Siden 2010 har Katrine været censor ved Danmarks Journalist- og Mediehøjskole.

Fra 2014 til 2016 var hun chef for Musicon bydelen i Roskilde, hvor hun var ansvarlig for for at udvikle den 250.000 kvm store tidligere betonvarefabrik til nyt knudepunkt for kultur, kreative erhverv og boliger gennem en aktiv byudviklingsstrategi med fokus på aktørsamarbejde. Fra 2016 til 2017 var Katrine chef for kommunikation og forretningsudvikling hos AI Arkitekter & Ingeniører.

Katrine er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har suppleret med studieophold i England og Nordirland.

 

 

 

 

%d bloggers like this: