Nyland Kommunikation er stolte over sammen med Sigrun Gudbrandsdottir at lave kampagne for et spændende nyt tiltag. Øget tilskud fra Statens Kunstfond betyder nemlig, at MGK på Sankt Annæ Gymnasium i København kan optage dobbelt så mange elever. Samtidig kan skolen nu tilbyde en ny vokallinje for MGK eleverne.

Sankt Annæ Gymnasium i København har længe været en dynamo i musikuddannelserne på børne- og ungdomsniveau i Danmark. Sankt Annæ Gymnasiums grundskole er en Sangskole fra 3.-9.klasse. Gymnasiet er et af landets mest eftertragtede musikgymnasier med bl.a. symfoniorkester, bigband og et stort antal rytmiske bands og klassiske ensembler. Og Sankt Annæ MGK er det eneste sted i landet, hvor Musikalsk Grundkursus (MGK) og studentereksamen kan tages som en samlet 4- årig uddannelse for unge med et særligt musikalsk talent.

Nu har Kunstfondens Projektstøtteudvalg for Musik besluttet, at tilskuddet til Sankt Annæ MGK i løbet af perioden 2017- 2021 forøges, således at der skabes mulighed for en fordobling af optaget af elever. ”Et øget optag giver os mulighed for at forløse det store potentiale i gruppen af ansøgere med en midterkarakter”, siger Maj-Britt Kramer, som er afdelingsleder for Sankt Annæ MGK. ”Hidtil har det nærmest været umuligt at blive optaget med karakteren 7, selv om denne karakter til fulde opfyldte de krav vi stiller i forbindelse med en plads på MGK. Netop i denne gruppe af ansøgere finder vi ofte et potentiale, som vi ser udfolde sig, men som vi hidtil ikke har kunne understøtte her på Sankt Annæ Gymnasium. Det er et meget spændende ansøgerfelt, som vi fremover har mulighed for at få fat på.”

Sankt Annæ MGK har hidtil tilbudt studielinjer for rytmisk musik, klassisk musik og lydtekniker/tonemester. Som noget nyt kan man nu også blive optaget på en vokallinje.
Sanginspektør Mogens Halken fortæller: ”Som den eneste uddannelsesinstitution i Danmark tilbyder vi nu unge sangere i gymnasiealderen en unik mulighed for at arbejde med deres stemme gennem solo-, kor- og ensemblesang på den nystartede 4-årige vokallinje. Vokallinjen udfylder et efterspurgt tilbud til de unge klassiske sangere, som gerne vil udvikle deres sangtalent. Det kan ende med en karriere som operasanger, som solist eller som sanger i et professionelt kor eller vokalensemble.”

For at blive optaget på MGK på Sankt Annæ Gymnasium, skal man både bestå en musikalsk optagelsesprøve og være erklæret gymnasieegnet. Der bliver afholdt informationsaften mandag den 23. januar kl.19.00. Tilmeldingsfrist er 1.februar 2017, og optagelsesprøverne afholdes i uge 8 og 9.
For yderligere oplysninger om MGK på Sankt Annæ Gymnasium:
Afdelingsleder Maj Britt-Kramer eller sanginspektør Mogens Halken, telefon 36140154 – mgk@sag.dk

http://musikalskgrundkursus.sag.dk

Share

Infoboks: Musikalske Grundkurser (MGK) er 3-årige, statsfinansierede overbygningskurser knyttet til en række musikskoler i Danmark. Undervisningen kan foregå over fire år, hvis den kombineres med en gymnasial uddannelse eller anden skolegang. Dette gælder Sankt Annæ MGK, som er forankret på Sankt Annæ Gymnasium. Der er i alt otte MGK-centre i Danmark. Uddannelsen afsluttes med en eksamen, der i enkelte discipliner svarer til kravene ved konservatoriernes optagelsesprøver.

%d bloggers like this: