Nyland Kommunikation springer nu ud som podcastproducent! Kom bagom tilblivelsen af verdens mest kendte korværk, der i år fejrer 275 års jubilæum.

I år er det 275 år siden Händels oratorium Messias første gang blev opført i Dublin. Selv om Georg Friedrich Händel og hans librettist, Charles Jennens, havde en ganske anden højtid i tankerne, da de skrev Messias, er oratoriet siden hen blevet uløseligt knyttet til julemåneden.

Denne podcastjulekalender, som er skabt af Katrine Nyland Sørensen, fortæller i 24 afsnit alle de fascinerende historier om de personer, steder, dramaer og sladder, der knytter sig til skabelsen og førsteopførelsen af værket i Dublin i 1742.

Musikken til Messias blev skrevet over 24 dage i sensommeren 1741. Händel var inde i en periode, hvor det britiske publikums begejstring for hans italienske operaer var til at overse. Så da han modtog en invitation om at komme til Dublin, var han hurtig til at drage afsted. Dublin var på det tidspunkt en af de hurtigst voksende byer i Europa – og med et meget aktivt musikliv. Opførelsen af Messias i det nyopførte Great Music Hall i Fishamble Street i Dublin i april i 1742 var en musikalsk triumf for Händel, som gav hans karriere fornyet energi.

Hver dag i december måned vil det være muligt at downloade et kalenderafsnit, der fortæller en lille historie, som knytter sig til Händels tid i Dublin. Den kan downloades på dansk via hjemmesiden www.handelmessiah.dk og på engelsk via www.handelsmessiah.eu.

Ingen julekalender om Messias uden musik! Podcastjulekalenderen benytter en indspilning af Messias med skotske Dunedin Consort og dirigenten, John Butt, der har gjort et enestående arbejde for at komme så tæt på den første opførelse af Messias for 275 år siden som muligt. Læs mere om denne indspilning på https://www.dunedin-consort.org.uk/shop/recordings/handel-messiah/.

Hvis du vil vide mere om podcastjulekalenderen, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte Katrine Nyland Sørensen.

 

 

 

%d bloggers like this: