Så er RadioTegl i luften

I dag lancerer vi i samarbejde med brancheorganisationen Danske Tegl, RadioTegl, som er Danmarks første podcastkanal om byggeri, innovation og arkitektur. Arkitekter, bygherrer, murere, lærlinge, Hr. og Fru Danmark, ja alle kan lytte med.

Podcasten vil gå i dybden med dansk arkitektur og innovation inden for byggeriet og tage lytterne med bag kulissen på landets store og fascinerede byggerier.

Det handler ikke kun om mursten eller tegl i DANSKE TEGLs nye podcast, RadioTegl. Det handler derimod om at fortælle gode historier og inspirere bygge- og arkitektbranchen med nye innovative løsninger for fremtidens byggeri.

”RadioTegl er en ny måde at tænke formidling på. Med podcasten gør vi det muligt at putte inspiration direkte ind i øregangene. Her hører vi om alt fra arkitekternes tanker, visioner og design til deres beslutninger om materialevalg – og vi får indsigt i tilblivelsen og anvendelsen af tegl til deres projekter. Podcasten kommer helt bagom dansk byggeri og arkitektur og får sat ord på følelser og holdninger til tidens diskussioner og strømninger,” siger Gitte K. Nielsen, direktør hos DANSKE TEGL og initiativtager til RadioTegl.

Fra tegnestue til teglvæk
De første podcast-episoder har to hovedpersoner i hovedrollen. Den ene er arkitekt – den anden er teglproducent. Hver episode har således to forbundne parallelhistorier, hvor lytteren både hører om tilblivelsen og anvendelsen af tegl.

Første episode beskæftiger sig med det markante murstensbyggeri på det gamle baneterræn på Vesterbro i København, Trafiktårnet Øst. Her taler RadioTegl bl.a. med arkitekt Christian Tranberg, som har tegnet Trafiktårnet, og Christian A. Petersen fra Petersen Tegl, hvor man har produceret tegl i ni generationer. Han mener, at arkitekter generelt er ”tossede i hovederne”, og det gør dem, ifølge ham, til fantastiske samarbejdspartnere.

Alle episoder er optaget on location. Det skal give lytteren mulighed for at fornemme bygningerne, teglværket, tegnestuen – eller hvor podcasten nu er taget med gæsterne hen.

RadioTegl-episoderne får en varighed på 30-40 minutter til udgivelse den 1. hver måned.

Hver måned kommer der en ny podcast. Hør den første her: http://www.dansketegl.dk/radiotegl/

%d bloggers like this: