Tirsdag den 6/11 kunne alle via Facebook Live komme helt ind i maskinrummet, da Det Kgl. Teater havde første sitzprobe på Flagermusen. Strauss’ operette fra 1874 bliver ofte kaldt “operetternes operette”. Champagnen flyder og lidenskaber og løgne får frit løb, mens der forføres, drikkes, elskes, bedrages og grædes.

Det kræver sit af både sangere, kor, musikere og dirigent at få den særlige boblende stemning i musikken til at sprudle. Til at hjælpe med at forklare arbejdsprocessen til en sitzprobe havde jeg operasanger, Sofie Elkjær Jensen, fra Det Kgl. Teater og solooboist, Henrik Goldschmidt, fra Det Kgl. Kapel med i kommentatorboksen.

Bliv klogere på Flagermusen og hvad den kræver af dirigent, sangere og musikere her:

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20182019/opera/flagermusen?fbclid=IwAR0mO4gisygZJAksPwRBN12ScsD1I9y8Bhl1KW39LoVXmvt59yGju5UVbHY&section=23813

%d bloggers like this: