Podcastserien RadioTegl, som Nyland Kommunikation producerer for brancheorganisationen Danske Tegl, handler denne gang om, hvordan tegl kan forene fortid og nutid. Det igangværende projekt, der skal restaurere, tilbygge og nybygge Nyborg Slot for 301 millioner, er det største af sin art i Danmark i nyere tid. Og det er bestemt ikke uden store udfordringer, når man skal restaurere en bygning, som kan dateres til 1100-tallet, og som der siden hen er bygget videre på i mange omgange. Der er mursten, tagsten og håndværksmæssige traditioner fra mange forskellige århundreder, som nu kommer til ære og værdighed igen. Hør arkitekterne Lars Juel Thiis fra CUBO og Mette Viuf Larsen fra vmb arkitekter fortælle om arbejdet. Vi møder også håndstrygerne, Leif Christensen og Nikolaj Thomsen, fra Volstrup Teglværk, som håndstrøget de 11.500 tagsten, som i øjeblikket ved at blive lagt på slottets tag.

Læs her: http://www.nyborgslot.dk/om-museet/nyheder-2018/kongefloejen-saetter-aftryk-i-nybyggeri/

Lyt her:

Listen to “RadioTegl 2 – Når fortid møder nutid på Nyborg Slot” on Spreaker.

%d bloggers like this: