Normalt er mursten ikke et materiale, som virker provokerende på folk. Alligevel har Per Kirkebys murstensskulpturer ofte fået de store følelser frem hos folk. Nogen kan decideret ikke lide dem. Andre elsker dem. Faktum er, at mursten gør noget ved os. Vi begynder måske at drømme om at bygge vores eget hus. Eller også vi får lyst til selv at lege med dem. Museum Jorn har netop haft en stor udstilling om Per Kirkebys murstensskulpturer, og til januar udkommer det første bind af en større serie om Kirkebys værker i mursten. RadioTegl #3 handler denne gang om Per Kirkebys livslange fascination af mursten – og hvordan han i dag inspirerer arkitekter og kunstnere overalt i verden til at arbejde med tegl.

Interview med Arne Fremmich, murer på alle Kirkebys murstensskulpturer; Lucas Habercorn, museumsinspektør på Museum Jorn; Susanne Ottesen, galleriejer og Mia Thøisen fra Egernsund Tegl.

http://www.dansketegl.dk/radiotegl/

Lyt med her:

Listen to “RadioTegl 3 – Per Kirkeby og kærligheden til mursten” on Spreaker.

%d bloggers like this: