Mellem 16.000 og 20.000 lyttede sidste efterår hver lørdag til Ouverture på Radio Klassisk på enten DAB+ eller via streaming på radioplay.dk. Ouverture er dette efterår for en kort stund tilbage med nyt om operasæsonen på Det Kongelige Teater.

De tre nye episoder er:

Ouverture 13 med operachef John Fulljames: Hvad kendetegner det danske operapublikum? Hvad får en operachef ud af at læse publikumsanmeldelser, og hvorfor er det vigtigt at opføre Wagner operaer? Efter knap et års pause er Ouverture tilbage på Radio Klassisk. Det er her, hvor vi ser nærmere på Det Kgl. Teaters operasæson. Lige som sidste år begynder vi med at gennemgå sæsonen sammen med operachef John Fulljames, der fortæller om årets græske tema og hvorfor han er så fascineret af den særlige danske operatradition.

Ouverture 14 om Snedronningen – Da komponisten Hans Abrahamsen var barn, blev han måske taget af Snedronningen. Han blev i hvert fald taget af musikken, som han fortæller i denne udgave af Ouverture. Det er ikke hver dag, at Det Kongelige Teater har urpremiere på en helt ny dansk opera – og som oven i købet også spiller for næsten udsolgte huse, og som har fået strålende anmeldelser i både ind- og udland. Men det er tilfældet for Hans Abrahamsens Snedronningen, som man i øjeblikket kan opleve på Operaen. Hør om Hans Abrahamsens mangeårige arbejde med at skabe operaen og hans fascination af H C Andersens eventyr. Derudover taler Katrine Nyland Sørensen med instruktøren Francisco Negrin og sangerne Sofie Elkjær Jensen og Johan Reuter, som begge har ganske centrale roller. For når man arbejder med en opera, som aldrig har været opført før, stiller det både særlige krav, men åbner også for nye kunstneriske muligheder.

Ouverture 15 med operasanger Ann Petersen: Det er en opera, hvor publikum i fem timer venter på, at heltinden skal dø. Wagners Tristan & Isolde regnes for at være én af de mest banebrydende operaer i musikhistorien – og nu opføres den igen på Det Kongelige Teater i koncertant form. I denne udgave af Ouverture taler Katrine Nyland Sørensen med Ann Petersen, som er en af verdens førende Wagner sangere om, hvorfor hun er så fascineret af Isolde, hvorfor det er så krævende at synge Wagner – og hvorfor det er godt med en rugbrødsmad og en kop kaffe lige inden man skal dø på scenen.

Og man kan lytte til alle afsnit både her: https://radioplay.dk/podcast/ouverture/

og her: https://www.spreaker.com/show/ouverture-1

%d bloggers like this: