Når man har et kommunikationsfirma, der primært arbejder med formidling af musik, arkitektur og kulturhistorie, dukker der mange vidt forskellige opgaver op. Nu kan jeg også skrive “booklet-redaktør” på mit CV, efter at have skrevet historierne om nogle af de mest kendte sønderjyske sange og salmer til Den Danske Salmeduos nye cd “Du Skønne Land”, hvor sangene fortolkes på nye måder i jazzede versioner.

Det har været en udsøgt fornøjelse at arbejde sammen med Christian Vuust og Hans Esbjerg. Både da cd’en og bogen tog form – og nu også hvor vi har været ude at holde musikalske foredrag sammen i henholdsvis Kastelskirken i København den 24/11 og i Musikhuset i Århus den 25/11.

Vi har også fået fin omtalte i bl.a. Der Nordschleswiger:
https://www.nordschleswiger.dk/de/nordschleswig-hadersleben/danske-salmeduo-musikalische-hommage-zum-jubilaeum

og https://jazznyt.blogspot.com/2019/11/den-danske-salmeduo-du-sknne-land-aero.html?m=1&fbclid=IwAR20PIZeqRThRGWcbPePySEx5vRO-wx2RHqpUO75t0w_9BAfHFwGcHvuNKA

I sidstnævnte er jeg selvfølgelig glad for at få følgende ord med på vejen: “Katrine Nyland Sørensen har skrevet om de enkelte melodier, så de bliver sat ind i den rette kontekst. Hvorfor er de en del af den Sønderjyske historie. Det alene er spændende. Den danske salmeduo er skarpe i deres jazz og bruger både Erroll Garner, Ben Webster og Keith Jarrett som inspirationskilder, når de meget danske melodier bliver til jazz. Det er vel at mærke jazz, som den spilles af nogen der har melodierne med i blodet og sjælen.
Det er den hidtil stærkeste udgivelse fra Den danske salmeduo – og det siger ikke så lidt. Deres indbyrdes sammenspil og flow skinner om kap med de smukke melodier.
I en tid hvor der bliver sagt meget ævl om nationalisme, er det fornøjelse at høre og læse om en tid i Danmarks historie – der set i et nutidigt lys ikke drukner i en kvalmende og ekskluderende nationalisme.”

%d bloggers like this: