Da Youtube fjernede al KODA registreret dansk musik fra YouTube for at presse KODA til at lave en ny aftale, hjalp jeg DiGiDi med at skabe opmærksomhed om deres alternativ til Youtube.

DiGiDi, som i dag tæller mere end 5.000 andelshavere, der udgiver musik globalt, har lanceret en ny fællesejet tjeneste Mæcen (www.maecen.com), hvor man kan betale direkte til kunstnerne og få adgang til deres eksklusive indhold.

Her kan man blive Mæcen en række kunstnere for et lille fast beløb hver måned. Et beløb, som kunstnerne selv fastsætter.

På den måde kan man give kunstnerne en fast indtægt, og de har direkte adgang til deres publikum og kan kommunikere direkte – men helt fortroligt – med hver enkelt følger.

Om kort tid bliver det også muligt at nøjes med at betale for den musik, man lytter til, de videoer, man ser, de podcast, man hører og de artikler, man læser ved mikrobetaling. Så man ikke skal betale abonnement på en masse tjenester, man kun bruger nogle få gange om måneden.

Det nye initiativ fik en fin modtagelse i medierne:

https://www.dr.dk/radio/p1/kulturen-pa-p1/kulturen-pa-p1-2020-08-06#!00:01:27
https://gaffa.dk/nyhed/144441/danske-musikere-vil-lave-alternativ-til-youtube-vi-har-brug-for-nye-mader-at-tjene-penge-pa/?fbclid=IwAR21Ub3tJb9dn_bdnaLsftFRQsXJ4Iq0SKQyC9bOrQ-dSmK0wcys_a15REg

https://www.kulturmonitor.dk/dansk-musikplatform-ser-sit-snit-i-fravaeret-af-youtube-vi-laegger-op-til-nogle-mere-personlige-relationer/?fbclid=IwAR2rBbDOXDC4DwIXWUdgc77hp2-578Ef3ARDjDeF85EMR0K1gBFf6pqjNgM

Henrik Leschly er generalsekretær for DiGiDi. Læs hans kommentar om den aktuelle sag om Youtube og KODA her:
https://mypresswire.com/dk/pressroom/22003/pressrelease/111148

%d bloggers like this: