Isfjordscentret i Ilulissat er et hus, der rummer fortællinger om livet ved og med Isfjorden. Det er tegnet af Dorte Mandrup og udstillingen er designet af JAC Studios. Formålet med audioguiden, som er produceret af Nyland Kommunikation, er at give udstillingen på Isfjordscentret en ekstra dimension, som er stemningsskabende, levende og personlig.

Hvor udstillingen overvejende er videnskabeligt funderet, inddrager audioguiden lokal viden og formidler ”det erfarede” og levede liv i Grønland. Audioguiden er din lokale, grønlandske ven, som viser dig rundt i udstillingen og folder personlige beretninger ud, der relaterer sig til udstillingsøerne samt til landskabet man ser uden for vinduerne, og som åbner historierne op med viden, som man ikke kan se eller læse sig til.

Det har været vigtigt gennem hele processen at sikre, at audioguiden har en så lokal forankring som overhovedet muligt. Derfor er det kun lokale borgere fra Ilulissat og omegn, som beretter om hverdagslivet og er ”eksperter i eget liv”. De ni afsnit kan aflyttes i vilkårlig rækkefølge for at gøre audioguiden så fleksibel som mulig.

Listen to “Ilulissat Isfjordscenter Audioguide” on Spreaker.

%d bloggers like this: