Det er ikke hver dag en ny festival for klassisk musik ser dagens lys i Holbæk kommune. Nyland Kommunikation var med som fødselshjælper da det internationalt anerkendte vokalensemble Theatre of Voices slog dørene op for en tre dage lang festival med koncerter så forskellige steder som Skt. Nikolai Kirke og Hørby Kirke samt de lokale godser Hørbygaard og Løvenborg Slot.

Publikum lyttede til vokalmusik både Weyse og Kuhlau, engelske korsange fra 1600-tallet og moderne værker af Arvo Pärt, David Lang og John Luther Adams i smukke historiske rammer. Udover at hjælpe festivalen med at få omtale i lokale og nationale medier, stod jeg for to samtalesaloner om lokalhistorie. Den første på Hørbygaard med kammerherreinde Camilla Castenskiold og museumsinspektør Karen Sivebæk Munk om især den fascinerende historie om Jacoba Castenskiolds vej fra De Vestindiske Øer til Hørbygaard. Dagen efter fortalte grevinde Bolette Ahlefeldt-Laurvig på Løvenborg om slottets lange og fascinerende historie.

%d bloggers like this: