Må man tage sin salonriffel med i banken? Hvorfor har folk i Ilulissat så mange dybfrysere? Kan man spise sæl, man selv har skudt, når man har løse mælkefortænder? Det er bare nogle af de spørgsmål, som man kan få opklaret ved at lytte til audioguiden, som Nyland Kommunikation har produceret for Isfjordscentret i Ilulissat.

Isfjordscentret har nu været åbent for besøgende i tre måneder, men pga. de mange coronarestriktioner, er det det først nu, jeg selv har haft mulighed for at besøge den færdige udstilling og afprøve guiden i praksis. Det var en stor oplevelse endelig at se det færdige center, som er tegnet af Dorte Mandrup. Udstillingen “The Story of Ice” er designet JAC Studios og sætter på smukkeste vis fokus på landskab, kultur og klima i fortid og nutid ved Isfjorden.

Ideen med audioguiden er, at den skal være din lokale ven, som beretter om hverdagslivet ved Isfjorden. Det har været en stor oplevelse at tale med så mange vidt forskellige mennesker i forskellige aldre for at få de historier, som man ikke kan læse sig til i en guidebog.

De ni afsnit kan aflyttes i vilkårlig rækkefølge og uafhængigt af hinanden for at gøre audioguiden så fleksibel som mulig.

Listen to “Ilulissat Isfjordscenter Audioguide” on Spreaker.

%d bloggers like this: