Hvad er kompositionsmusikkens status i Danmark og Tyskland? Det var temaet, da Snyk og Den Tyske Ambassade inviterede til paneldebat torsdag aften den 25/11. Det kom der mange interessante refleksioner og betragtninger ud af i paneldebatten med Simon Steen-Andersen, Holger Schulze og Lykke Friis. Og så afslørede Simon Steen-Andersen i øvrigt til allersidst, at det var et job på en tankstation, som overbeviste ham om, at fremtiden som komponist nok lå i udlandet og ikke i Danmark… For ja, der ER stor forskel på ikke bare komponisters og den klassiske musiks status i de to lande. Det er der mange historiske, strukturelle og kulturelle grunde til…

Reception og debat på den tyske ambassade i København.
Lykke Friis, direktør for Tænketanken Europa, Holger Schulze, Professor i musikvidenskab og den tyskbosatte danske komponist Simon Steen Andersen diskuterer med fokus på temaerne musik, nationalitet og identitet.
Moderator Katrine Nyeland Sørensen.
Foto: Lars Krabbe.

%d bloggers like this: